EVZ: Victor Piţurcă: "I-am iertat pe Adi Mutu şi pe Gabi Tamaş"

Selecţionerul tricolorilor a anunţat ieri, într-un interviu acordat pentru EVZ, că i-a trecut supărarea pe cei doi jucători care au călcat strâmb în San Marino şi că aceştia ar putea reveni la lot.

Înaintea “dublei” cu Luxemburg şi cu Franţa, din preliminariile pentru Euro 2012, Victor Piţurcă (55 de ani), selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat că, în cazul în care aceste jocuri vor fi câştigate, e posibil să-i readucă printre tricolori pe atacantul Adi Mutu (32 de ani) şi pe fundaşul Gabi Tamaş (27 de ani).

Cei doi jucători au fost excluşi de la prima reprezentativă înaintea jocului amical din San Marino, din cauză că au încălcat programul stabilit de antrenor. România a câştigat doar meciul din Luxemburg (scor 2-0), partida cu Franţa încheindu-se la egalitate, 0-0.

Totuşi, Victor Piţurcă a dezvăluit ieri, într-un interviu acordat pentru EVZ, că i-a iertat pe Mutu şi pe Tamaş şi că ia în calcul varianta de a-i rechema la echipa naţională. În cadrul interviului, selecţionerul tricolorilor a vorbit şi despre intenţia fundaşului Cristi Săpunaru de renunţa la reprezentativa tricoloră.


“Cred că a fost o lecţie pentru ei”‘

EVZ: Domnule Piţurcă, mai sunteţi dispus să-i iertaţi pe Mutu şi pe Tamaş, în condiţiile în care România a câştigat doar jocul din Luxemburg?
Victor Piţurcă:
I-am iertat pe Adi Mutu şi pe Gabi Tamaş, nu mai sunt supărat pe ei. Din partea jucătorilor te aştepţi la orice. Eu ţin foarte mult la Mutu şi la Tamaş, nu uit faptul că şi cu ei în echipă ne-am calificat la Euro 2008. Această sus pendare cred că a fost o lecţie pentru ei, au văzut că naţionala României se poate descurca şi fără Mutu sau Tamaş.

Să înţelegem că ei vor reveni printre tricolori la meciurile cu Belarus şi cu Albania?
Vom vedea, depinde de cum se vor comporta în continuare. Este, totuşi, puţin probabil să-i chem la aceste jocuri, dar o să îi am în vedere la următoarea campanie de calificare. Repet, însă, totul depinde de comportamentul lor.

364 total views, 1 views today

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply