Delia Duca Miss Universe Romania si Campioana la Sah

Delia Duca este un model atipic. Brasoveanca de 26 de ani este in prezent programator IT (Software Developer) pentru o companie internationala si campioana la sah.

Ea a absolvit in 2008 Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii Transilvania de la Brasov, iar apoi un cursurile de masterat Algoritmi si Produse Software, in cadrul aceleiasi institutii de invatamant.
Mai mult ca un hobby, Delia Duca a urmat si cariera de model, reusind de-a lungul timpului sa-si adjudece alte premii importante la competitii de frumusete. Astfel, in 2008, s-a plasat in Top 20 la Miss Turism International, iar in 2010 a fost semifinalista la Miss Globe International.

Extrem de inteligenta, ea a fost indreptata de parinti, de la o varsta foarte frageda, spre practicarea sportului mintii. In acest moment, potrivit statisticilor oficiale, se claseaza intre primele 40 de jucatoare de sah din Romania, in functie de scorurile obtinute la competitiile nationale si internationale.

Delia a reusit sa obtina diploma de arbitru de sah, diploma recunoscuta international, potrivit impresarului ei. “Si-a luat recent atestatul de arbitru international si a hotarat sa organizeze o cupa de sah in Brasov pe numele ei. Ea sponsorizeaza tot, de la organizare si pana la premiile in bani pe care le primesc castigatorii, sume simbolice”, a explicat Valentina Ionescu, impresarul Deliei.

Potrivit lui Marian Firescu Nadejde, unul dintre organizatorii Cupei Delia Duca, sunt asteptati circa 50 de jucatori de sah la prima editie a acestei cupe, concurs la care Miss Universe Romania este arbitru.

2,933 total views, 2 views today


All images contained in this blog were found on the internet. If by anyhow any of then is offensive to you, please contact us asking for the removal. If you own copyrights over any of them and do not agree with it being shown here, please send us an email with ownership proof and we will remove it - camilressu /-/gmail/dot/com

Share This Post

Related Articles

2 Responses to “Delia Duca Miss Universe Romania si Campioana la Sah”

  1. Mimi says:

    Felicitari!

Leave a Reply