Bicicleta pentru Sportul in Familie si EuroVelo

Romanii, ca majoritatea europenilor, s-au reorientat catre sport si miscare. Supraponderalii americani i-au cam speriat pe locuitorii de pe batranul continent si toti s-au pus pe miscare: alergat, mersul cu bicicleta, inot, fitness, sala, cat mai mult mers pe jos, tenis si altele.

Mersul cu bicicleta si mersul pe jos sunt singurele care pot fi practicate de toata familia, pentru family quality time, indiferent de varsta membrilor. In cazul existentei unui membru mai mic, daca pentru mersul pe jos (al parintilor) s-a inventat caruciorul pentru bebelus, pentru mersul cu bicicleta s-a inventat un scaun de bicicleta ca pe www.weeride.ro. Stiati de el?

Bicicletele se impart si ele in patru mari categorii:

–          Cursiere – pentru cei pasionati de viteza si performanta

–          Urbane (City Bike) – pentru cei pasionati de plimbari prin oras si parcuri

–          De Munte – Mountainbike (MTB) – pentru trasee montane si alte drumuri de munte

–          Pentru Sporturi Extreme (DirtJump, Downhill, BMX) – pentru anumite probe, si pentru cei cu multa adrenalina

Sper ca veti folosi pentru cel mult primele trei, scaunul de bicicleta  🙂

De maine 08 august 2013, intra in vigoare si noul Cod Rutier, iar biciclistii ar trebui sa stie ca exista mici modificari si pentru ei, astfel:

–          La trecerea pentru pietoni marcata, biciclistii sunt obligati sa se dea jos de pe bicicleta, altfel vor fi amendati cu sume cuprinse intre 450 si 600 de lei. Nu mai au voie sa traverseze pe bicicleta, pe trecerea de pietoni.

–          Biciclistii sunt singurii care au voie sa circule pe acostamentul drumului, in cazul in care nu exista piste special pentru ei

–          Bicicletele , motocicletele si toate vehiculele din categoriile A, A1, A2 si AM se vor conduce pe un singur rand. Adio de acum doi biciclisti sau motociclisti sa aiba voie sa mearga unul langa celalalt

–          Conducerea unei biciclete in stare de ebrietate este interzisa

Din pacate este foarte urat pentru biciclistii romani sa mearga pe acostamentul drumului si asta pentru ca Romania este printre putinele tari europene care nu are piste pentru mersul cu bicicleta.

In toata Europa sunt peste 45.000km de piste pentru biciclisti, cunoscute sub denumirea de EuroVelo. Mai exact EuroVelo este o retea de rute pentru biciclisti, in total 66.000km, 12 rute, din care 45.000km drum de bicicleta. Pe aceste rute cicliste exista indicatoare, care indruma biciclistii pe drumul correct ( sa nu se rataceasca) si multe informatii despre locuri unde se pot face popasuri, unde se poate innopta si ce obiective turistice se pot vizita.

In aceste rute EuroVelo este cuprinsa si Romania, exista rute pana la Black Sea (EuroVelo 6 – EV6 – Euro-Velo-Ruta Fluviilor), dar din pacate, toate cele povestite mai sus se opresc la intrarea in Romania.

556 total views, 1 views today


All images contained in this blog were found on the internet. If by anyhow any of then is offensive to you, please contact us asking for the removal. If you own copyrights over any of them and do not agree with it being shown here, please send us an email with ownership proof and we will remove it - camilressu /-/gmail/dot/com

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply