Despre joc, inainte de sport

Ocupatia cea mai intense si cea mai preferata in acelasi timp, a copiilor este jocul! Jocurile devin din ce in ce mai sophisticate, odata cu avansarea in varsta, iar placerea de “a te juca” nu se termina niciodata.

“A te juca” reprezinta o activitate placuta, o confruntare cu tine insuti sau cu prietenii tai, cu diferite jucarii, procese sau cu mediul inconjurator.

De mic incepi sa te joci cu tata sau mama, jocurile lego fiind primele la care ai nevoie de ajutor. Furby e un alt joc la fel de placut. Jocul te ajuta sa descoperi pentru prima data motivatia! “Daca mananci tot, ne jucam impreuna” 🙂

Motivatia are insa valente multiple: dorinta de performanta, prestigiu, recunoastere, rasplata, etc.

Ati vazut jocurile noriel? Situatii pline de suspans, care dezvolta abilitati ascunse. Prin joc sunt exersate si testate reactii, comportamente in diferite situatii si formate in acest fel atitudini si modalitati de abordare in imprejurari diferite.

Jocul este in acelasi timp recreere si o metoda importanta in procesul de invatare si memorare. Jocul este de asemenea si o metoda de dezvoltare fizica si psihica si un argument in inceputul practicarii sportului de performanta. Sportul este perceput ca un joc, apoi dorinta de performanta impune disciplina si dezolta vointa puternica.

Tu de cand nu te-ai mai jucat?

956 total views, 1 views today


All images contained in this blog were found on the internet. If by anyhow any of then is offensive to you, please contact us asking for the removal. If you own copyrights over any of them and do not agree with it being shown here, please send us an email with ownership proof and we will remove it - camilressu /-/gmail/dot/com

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply