Ghid practic: cum alegi o masina de spalat buna?

Oricat de mult ne-am dori asta, nu putem scapa de rufele murdare. Masina de spalat e solutia, insa cautam adesea caracteristici care se cam bat cap in cap: un pret cat mai redus, performante deosebite si o rezistenta in timp care sa asigure utilizare pe durata indelungata, fara probleme.

Unii vor incepe sa se ingrijoreze probabil in momentul in care vor verifica produsele de pe piata. Totusi, masina de spalat care s-a defectat impune inlocuire, asadar in randurile urmatoare va oferim un ghid care sa va usureze alegerea unui produs cu un raport optim intre pret, performante si durabilitate.

masina de spalat

Masina de spalat

1. Brand-ul producator conteaza!

Cu siguranta nu vei regreta daca te vei orienta spre o masina de spalat Samsung. Poate fi si una de la Beko, Whirlpool, Arctic sau oricare alt producator cunoscut. Ideea e sa nu alegi un brand despre care nu ai auzit nimic, pentru ca si calitatea produsului poate fi indoielnica intr-un astfel de caz.

2. Atentie la spatiul de care dispui!

Conteaza foarte mult si locul in care vei instala masina de spalat. Este un spatiu mai amplu sau ceva mai restrans? Masina de spalat va fi instalata separat sau va fi incorporata in alte piese de mobilier, pentru a castiga un plus la partea de optimizare a spatiului?

Tine cont si de aceste detalii si masoara exact locul in care va fi amplasata noua masina de spalat, pentru a sti ce dimensiuni trebuie sa ai in vedere. De regula, modelele cu incarcare frontala au dimensiuni mai mari, iar cele cu incarcare verticala sunt potrivite pentru spatii de dimensiuni mai reduse.

3. Nu uita de clasa energetica!

Din fericire, au trecut vremurile in care electrocasnicele influentau intr-o foarte mare masura consumul energetic dintr-o locuinta. Acum accentul cade mult mai mult pe eficienta energetica, iar tehnologiile moderne permit asta. Pentru maximum de eficienta, va recomandam sa alegeti o masina de spalat din clasa A+++.

4. Capacitatea de incarcare conteaza!

Aceasta este in legatura directa cu dimensiunile. Cu cat masina va avea capacitate de incarcare mai ridicata, cu atat si spatiul de care dispui pentru instalarea masinii va trebui sa fie mai mare. Tine cont de spatiu, dar si de nevoile pe care le ai.

Nicidecum nu iti doresti sa cumperi o masina de spalat cu capacitate de incarcare mai redusa (5-6 kg) daca trebuie sa speli un volum mare de haine. Nu vei face nimic altceva decat sa folosesti masina in continuu, iar resursele pe care le va consuma (apa, electricitate, detergent etc.) vor creste. In acest caz, e de preferat sa alegi o masina de spalat cu o capacitate de incarcare de 10-12 kg.

5. Si nu in ultimul rand … pretul

Am lasat acest criteriu la final deoarece exact asa ar trebui facuta selectia unei masini de spalat bune. Conteaza mult mai mult functiile, capacitatea de incarcare, clasa energetica si toate celelalte caracteristici specifice. Suma platita e pe un plan secund, insa, dupa cum spuneam si initial, trebuie gasit acel raport optim intre pret, performante si durabilitate.

Pentru documentare temeinica si pentru a compara diverse tipuri si modele de masini de spalat, va recomandam site-ul www.demax.ro. Aici veti gasi o gama variata de electrocasnice, iar analizand caracteristicile specifice produselor veti reusi sa identificati masina de spalat potrivita propriilor nevoi.

324 total views, 2 views today


All images contained in this blog were found on the internet. If by anyhow any of then is offensive to you, please contact us asking for the removal. If you own copyrights over any of them and do not agree with it being shown here, please send us an email with ownership proof and we will remove it - camilressu /-/gmail/dot/com

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply